OMGAAN MET DISCRIMATIE EN RACISME OP DE WERKVLOER

 

Discriminatie en racisme is een vorm van grensoverschrijdend gedrag. Iedereen weet dat het voorkomt, niemand wil ervan beschuldigd worden. Het afbreukrisico voor organisaties is groot.

Wanneer zijn verzoeken van collega’s of opdrachtgevers echt discriminerend en hoe kun je handelen in die situaties?

Allereerst wordt duidelijk gemaakt wat discriminatie en racisme is en waar en hoe vaak het voorkomt. Er wordt ingegaan op stereotyperingen en hoe dit bij mensen werkt. Wat is diversiteit, wanneer is discriminatie strafbaar en nog meer van dit soort vragen worden beantwoord tijdens het volgen van deze korte opleiding. Met deze kennis ga je aan de slag om inzicht op te doen én hoe je vervolgens kunt handelen in de praktijk. Veel verschillende praktijksituaties komen aan bod. Met de opgedane kennis en de verkregen inzichten kun je daarna zelf aan de slag in de praktijk. Door het volgen van de deze training kun je adequaat reageren op discriminerende verzoeken en minimaliseer je het afbreukrisico van jouw organisatie.

Doelgroep:

Er is veel meer bewustwording nodig over dit onderwerp. Deze opleiding is geschikt voor iedereen die te maken krijgt -of kan krijgen met discriminatie in zijn professionele omgeving. Zowel voor leidinggevenden, recruiters, HR-managers, lijnverantwoordelijken, salesmanagers, etc.

 

Deze trainingen/workshops zijn meestal kort en krachtig en kunnen worden gepland als een avondsessie van bijvoorbeeld 3u, een zaterdagvoormiddag, ... 

 

Vraag meer info via: